In inima comunei Apostolache, langa raul Cricov si padure, se afla gospodariile lui badea Pavel, tatal meu. Este cea mai mandra casa din cate sunt in sat si de aceea am hotarat impreuna ca acolo e locul potrivit pentru a creste puii bunicii si curcanii nazdravani.
In felul acesta nici parintii nu ne mai simteau lipsa atat de tare, mai ales ca acum aveau alti puisori langa ei. Primii pui au stat toata ziua pe pasuni, s-au hranit cu bunatatile naturii si au baut apa proaspata. Astfel, bucurie peste bucurie, acestia au crescut si au facut alti pui, iar cursul vietii a continuat. Intre timp, Cristian, cumnatul meu, s-a alaturat si el povestii noastre si si-a dedicat timpul pentru a dezvolta frumos ceea ce avea sa devina o afacere de familie.
Cand prietenii au gustat din puii bunicii si curcanii nazdravani ne-au cerut insistent sa crestem si pentru ei... Asa s-a nascut Ferma din Curte.
Cand puicutele au decis ca vor sa devina mame au dat viata unor puisori gingasi si nazdravani care zburda toata ziua prin ograda.
In cateva luni puisorii devin pui mari si se transforma in puii bunicii si curcanii nazdravani, bucurandu-se in permanenta de aer curat, verdeata si mancare buna de tot.
Apoi, acestia ajung la varsta maturitatii si-i trimitem la oras, cu masini speciale, pe masa dumneavoastra, insa nu inainte sa fie curatati si ambalati corespunzator.
Puii crescuti intr-un mediu nestresant, free range sunt cei care cresc intr-un sistem clasic, cunoscuti noua drept "puii din batatura bunicii". Puii crescuti in sistem industrial ajung la 2,5kg dupa doar o luna, pe cand puiul bunicii ajunge la aceasta greutate dupa 2-3 luni.
In plus, puii crescuti in curtea bunicii sunt mult mai musculosi si au carnea mult mai gustoasa, deoarece se misca in aer liber si zburda toata ziua, fata de puii industriali care nu fac miscare aproape deloc si sunt injectati cu proteine pentru a le fi stimulata cresterea.
Asadar, va salutam si speram ca veti face alegerea corecta punand sanatatea dumneavoastra pe primul loc.